Rólunk


Szeretettel köszönt Benneteket a Pintér család! 5 fős családunk 2015 óta él a Schladming-Dachstein régióban. 2021-ben megvalósult az álmunk, azzal, hogy egy saját vendégházat tudtunk nyitni. A Haus Pinter egy kis ház Steiermark szívében, a Dachstein lábánál, a Skiamadé régióban, Pruggernben. Célunk, hogy megismertessük leendő vendégeinket a környék látnivalóival, rejtett kincseivel. A szálláson kívül élvezhetitek a vendégszeretetünket, és a helyismeretünk segítségével eljuttatunk Benneteket olyan helyekre is, amiket nem ismerhettek meg az útikönyvekből.

A síelést kedvelőknek a környék számos közkedvelt sípályát tartogat. Vendégházunktól 6 percre található a Hauser-Kaibling felvonó, 10-12 percre a Planai és a Hochwurzen. Ezek a pályák egymásra átsíelhető pályarendszerek, így akár 1 nap alatt az összes pályát kipróbálhatjátok. A sítúrázók  és a családias, gyerekbarát pályákat kedvelők részére a Galsterberget ajánljuk, amely 10 perc alatt megközelíthető. A síelésen túl a hótalpas túrákra, nappali és éjszakai szánkózásra és sífutásra is van lehetőség a környéken.

A nyár talán még nagyobb lehetőségeket rejt magában. A képgalériában ízelítőt kaphattok a környék látnivalóiból, amelyeket ti is könnyedén elérhettek. Rengeteg hegyi túraútvonal, klettersteig mászófal, kalandpark, nyári bobpálya, drótkötélpálya, raftinglehetőség és még rengeteg más egyéb élmény segíti az aktív kikapcsolódást. A kerékpározás szerelmesei életre szóló élményekkel gazdagodhatnak a környékünkön (mountain bike, e-bike, országúti kerékpár egyaránt)

Megközelíthetőség

Címünk: 8965 -Pruggern, Einöd 103. Budapesttől kb. 500 km-re fekszik, és az utolsó 40 km-t leszámítva végig autópályán lehet haladni. A házhoz vezető bekötőútra Gröbming felől a 34,6 km jelzésnél kell jobbra felkanyarodni, a főút bal oldalán egy kikanyarodást segítő tükör található. Schladming felől a 34,4 km jelzésnél kell balra a bekötőútra hajtani, a Haus Pinter feliratú tábla segíti a tájékozódást. ( a GPS-be a 8965 Pruggern, Einöd 91-et kell beírni, ezen a címen hoz a házunkhoz)

Szobákról

Vendégházunk a következő helyiségekből áll: a földszinten található egy nappali kihúzható kanapéval (2 fő részére), 1 hálószoba franciaággyal (2 fő részére), az emeleten 1 hálószoba franciaággyal (2 fő részére), egy hálószoba franciaággyal és 1 egyszemélyes ággyal (3 fő részére), és egy ehhez a szobához tartozó hálófülke 1 egyszemélyes ággyal (1 fő részére). Így a ház maximális kapacitása 10 fő. A házban egy gépesített, mindennel felszerelt konyha, és 2 fürdőszoba WC-vel található.

Az udvaron ping-pongozási és tollasozási lehetőség van, amihez felszerelést tudunk biztosítani.

A házat 1 csoport részére tudjuk kiadni, ami maximum 10 fő lehet. Árainkat 10 fő részére kalkuláltuk, 10-nél kevesebb fő esetén lejön 10 EUR/éj/fő az alapárból. Alapáraink az Árlista alatt található feltételek szerint alakulnak. Amennyiben 6 főnél kevesebben jönnétek, úgy keressetek bennünket a személyre szabott árak miatt.