Túratippek

A környék szinte kimeríthetetlenül sok, szebbnél-szebb látnivalókban bővelkedik. A legtöbb bárki számára elérhető, nem szükséges hozzá különleges állóképesség. Lehetőség van gyalogos és kerékpáros túrákra is. Túratippjeink még feltöltés alatt állnak.

Gyalogos túrák


Soderzinken


A Stoderzinken egy csodálatos panorámájú kilátóhegy, az Enns völgye felett, a Dachstein keleti szélé.

A Dachstein-csoporttól keletre, az Enns völgye fölött magasodó Stoderzinken (2048 m) könnyen megközelíthető, népszerű kirándulóhely. Gröbming településtől a jó minőségű, fizetős aszfaltos panorámaúton (Mautstraße 15 EUR/PKW) autóval egészen a csúcs alatti hüttékig fel lehet menni. A parkolóból induló könnyű körtúránkon hódítjuk meg a lapos platójú, a siklóernyősök (paragleiten) kedvelt felszálló helyéről, csodaszép kilátást nyújtó csúcsot, a sziklapárkányra épült kis templomot érintve. Páratlan kilátás nyílik a Dachsteinre, a Grimming csipkézett gerincére, valamint dél felé a Tauern vonulatára.

A túra hossza: 5,2 km

A túra időtartama: 2 - 2,5 óra

Szintkülönbség: 430 m

A nehezebb túrákat kedvelők sem maradnak hoppon, ha ezt a célt válasszák, mert Gröbmingből többféle gyalogos túraútvonalon is el lehet érni a csúcsot 5-6 órás időtartammal tervezve.

Klettersteig

A Stoderzinken lehetőséget nyújt a mászás szerelmeseinek is az aktív "pihenésre". Viszonylag könnyű Klettersteig útvonalak közül lehet választani, melyek biztonságosan kiépített körülmények között ad izgalmas élményt csodálatos kilátás mellett. ezeken a falakon a mászófelszerelés erősen ajánlott (klettersteig-szett, mászósisak).

Abenteuerpark, Zipline